Wychowawczyni klasy II Danuta Pietrasz prowadziła trzeci, ostatni w tym roku szkolnym , wiosenny etap projektu edukacji prozdrowotnej dla zerówek i klas I-III szkół podstawowych „Zdrowo jem, więcej wiem”. Podczas wiosennej edycji klasa II między innymi uczestniczyła w tematycznych lekcjach: „Uczymy się dobrych zwyczajów żywieniowych” i „Zdrowo sprawni”. Celem tych zajęć byłokształtowanie prawidłowych postaw, prawidłowe wykonywanie ćwiczeń, poznanie zdrowej piramidy żywieniowej, poznanie zdrowych produktów, dzięki którym będziemy sprawni fizycznie oraz kształtowanie umiejętności współpracy w grupie, dyscypliny i zachowania zasady fair play, motywowanie dzieci do wdrażania prawidłowych zwyczajów żywieniowych, uczenie odpowiedzialności za wybory produktów do spożycia, wyjaśnienie dlaczego nie powinno się jadać niektórych produktów oraz uświadomienie dzieciom roli aktywności fizycznej.
„Zdrowo jem, więcej wiem”.