30.04.2020r.

Temat: Zdrowie na talerzu.

Jakie produkty znalazły się w Twoim wczorajszym jadłospisie?

Dzisiaj rozpoczynamy nowy rozdział zajęć z techniki. Jest to rozdział 3 - ABC zdrowego życia. Tematy, które zostaną omówione będą obejmwać:

- zdrowie na talerzu,
- sprawdź, co jesz,
- jak przygotować zdrowy posiłek.

Ponieważ zdrowe odżywianie ma ogromny wpływ na Twój układ odpornościowy, zwłaszcza w tym szczególnym czasie epidemii, bardzo proszę o uważne zapoznanie się z tematem lekcji z techniki.

Dowiesz się dzisiaj o:

- rodzajach i funkcjach składników odżywczych,
- wartościach energetycznych określonych produktów,
- zasadach zdrowego żywienia.

Zapoznaj się z tematem w podręczniku str. 64 - 67.

Zapisz temat w zeszycie oraz udziel odpowiedzi na:

Ćw.1 / 64.
Ćw.2 / 65.
Ćw.3 / 66.
Ćw.4 / 66.
Ćw.5 / 67.

Są to krótkie ćwieczenia pozwalające zaznajomić się z dzisiejszą lekcją.

Dzisiejsza lekcja nie jest oceniena. Nie ma potrzeby przesyłać zadań.

 

16.04.2020r.

Temat: Rysunek techniczny - powtórzenie i sprawdzenie wiadomości.

Dzisiaj następuje złączenie zajęć z techniki dla grupy chłopców i dziewczyn. Ponieważ dzisiejszy temat zamyka rozdział II to wspólnie podsumują dział związany z elementami rysunku technicznego, pisma technicznego i szkicem technicznym.

Pobierz plik z zagadnieniami. Zastanów się i udziel odpowiedzi.

Kliknij, aby pobrać

Zadanie możesz wykonać na dwa sposoby.

1) Wydrukuj. Uzupełnij. Zrób zdjęcie i prześlij plik.

lub

2) Otwórz plik. Uzupełnij. Zapisz i prześlij plik.

Email: mskrobak@zspsierakow.pl

Termin: 30.04.2020r.

W razie jakichkolwiek problemów i pytań proszę o kontakt poprzez dziennik elektroniczny lub email.

Powodzenia!