30.04.2020r.
Temat: Zdrowie na talerzu.
Jakie produkty znalazły się w Twoim wczorajszym jadłospisie?
Dzisiaj rozpoczynamy nowy rozdział zajęć z techniki. Jest to rozdział 3 - ABC zdrowego życia. Tematy, które zostaną omówione będą obejmwać:
- zdrowie na talerzu,
- sprawdź, co jesz,
- jak przygotować zdrowy posiłek.
Ponieważ zdrowe odżywianie ma ogromny wpływ na Twój układ odpornościowy, zwłaszcza w tym szczególnym czasie epidemii, bardzo proszę o uważne zapoznanie się z tematem lekcji z techniki.
Dowiesz się dzisiaj o:
- rodzajach i funkcjach składników odżywczych,
- wartościach energetycznych określonych produktów,
- zasadach zdrowego żywienia.
Zapoznaj się z tematem w podręczniku str. 64 - 67.
Zapisz temat w zeszycie oraz udziel odpowiedzi na:
Ćw.1 / 64.
Ćw.2 / 65.
Ćw.3 / 66.
Ćw.4 / 66.
Ćw.5 / 67.
Są to krótkie ćwieczenia pozwalające zaznajomić się z dzisiejszą lekcją.
Dzisiejsza lekcja nie jest oceniena. Nie ma potrzeby przesyłać zadań.
16.04.2020r.
Temat: Rysunek techniczny - powtórzenie i sprawdzenie wiadomości.
Dzisiaj następuje złączenie zajęć z techniki dla grupy chłopców i dziewczyn. Ponieważ dzisiejszy temat zamyka rozdział II to wspólnie podsumują dział związany z elementami rysunku technicznego, pisma technicznego i szkicem technicznym.
Pobierz plik z zagadnieniami. Zastanów się i udziel odpowiedzi.
Zadanie możesz wykonać na dwa sposoby.
1) Wydrukuj. Uzupełnij. Zrób zdjęcie i prześlij plik.
lub
2) Otwórz plik. Uzupełnij. Zapisz i prześlij plik.
Email: mskrobak@zspsierakow.pl
Termin: 30.04.2020r.
W razie jakichkolwiek problemów i pytań proszę o kontakt poprzez dziennik elektroniczny lub email.
Powodzenia!